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NZS 4541:2013 Automatic fire sprinkler systems – Clause 511.11 

 

 

Question:  
Interpretation issued by the Fixed fire 
protection group: 

   

(1) Does clause 511.11.1 apply to extractor hoods 
manufactured predominately for use in domestic 
kitchens where no deep fryers are present? 

 
(2) In a situation where extractor hoods manufactured 

predominately for use in domestic kitchens are 
connected to a duct where the cross-sectional 
dimension is 300 mm or greater, is the duct 
required to be protected in accordance with clause 
511.11.2? 

 (1) No, unless the SSC deems that protection is 
required under such extraction hoods with 
reference to clause 511.13. 

 
(2) Yes. Kitchen hobs will produce condensed 

flammable vapours, thereby requiring 
protection to any ducts with a cross-sectional 
dimension of 300 mm or greater. 

   

 


