01 July 2004
Question:

Std: NZS 4541:2003
Std: NZS 4510

Do fire sprinkler and hydrant inlets
need to be tested in compliance with
clause 107.3 (NZS 4541) and clause
9.1.1 (b) (NZS 4510)?
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Interpretation:
Issued by the Fixed Fire Protection Group

Yes.

Comment: It is noted that the only practical option to prove the
integrity of an fire sprinkler and hydrant inlets is a pressure test and
the other options provided in 107.3 NZS 4541 should not be
permitted.

Reviewed in 2008 and deemed not applicable to NZS 4541:2007
(applies to 2003 edition)



