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Question:  
Interpretation issued by the Alarms and 
detection group: 

   

Clause 603.14 requires that: 
 
'Testing and inspection shall be carried out to ensure 
correct operation of all alerting devices and that the 
building is adequately covered as defined in 406.3. All 
necessary measurements, adjustments and repairs 
shall be included to ensure the correct functioning of all 
alerting devices. All tests and results shall be 
recorded.' 
 
Does the final sentence ('all tests and results shall be 
recorded') mean that when multiple sound level 
readings are taken within each zone, such as, for 
example, every bedhead, multiple offices, storerooms, 
toilets, and so on, that every reading must be 
documented, or is it acceptable to document only the 
lowest and highest measured sound level reading in 
each zone in the manner shown on the reverse of the 
Appendix J Commissioning Record? 

 It is not necessary to record every single 
measurement, however there needs to be enough 
detail recorded to identify: 
 
(a) what was tested and 

(b) what the result was.  

 
For an open office area (or the like) that meets all 
the required sound pressure level (SPL) 
requirements, it is sufficient to record the name of 
the area and the maximum and minimum reading 
observed in the area (the same level of detail as on 
the Appendix J Commissioning Record). 
 
If somewhere in a zone is measured above or 
below the permitted SPL, or an alerting device or 
loudspeaker is found to be faulty, then this must be 
recorded in sufficient detail for someone to locate 
the problem again and take remedial action. 
 
For zones split into multiple firecells, such as 
apartments, the results need to be recorded 
separately for each apartment. Additionally, 
because a minimum SPL is required at each 
bedhead, as well as recording the maximum and 
minimum reading observed for the overall area, 
there needs to be sufficient detail recorded to show 
that all bedheads were tested, and what the result 
was for each. 

   

 


